Mlađenović: Kultura nestala iz medija pred najezdom estrade

Da li prelazak glumca iz jednog pozorišta u drugo za medije može da bude vest kao što je vest prelazak fudbalera iz jednog kluba u drugi?

26. apr 2012

Direktor Sterijinog pozorja Milivoje Mlađenović ocenio je danas da su umetnost i kultura “ustuknule iz medija” pred estradom i zabavom, odnosno pred “ukupnom estradizacijom naših života”.

“Sve je manje medija koji daju prostor umetnosti i kulturi”, rekao je Mlađenović u razgovoru sa urednicima novosadskih i beogradskih medija u Sterijinom pozorju.

Prema njegovim rečima, umetnost i kultura u medijima pronalaze mesta jedino kada je reč o incidentima, poput štrajkova baleta ili pozorišta, ili poput “postavljanja bombe ispod automobila glumca”.

“Ali, kada se, na primer, desi neki veliki uspeh naših umetnika u svetu, toga onda uglavnom nema u medijima. Pitam se, da li prelazak glumca iz jednog pozorišta u drugo za medije može da bude vest kao što je vest prelazak fudbalera iz jednog kluba u drugi”, naveo je Mlađenović.

On je izrazio i razočaranje zbog činjenice da u medijima ima sve manje pozorišne kritike, kao specifičnog žanra i rekao da razume da mediji zbog siromaštva vrlo često ne mogu da imaju sektorske novinare.

Mlađenović je pozvao urednike i novinare na saradnju, kako bi kultura i umetnost ponovo našle više mesta u domaćim medijima i zahvalio onima koji redovno prate dešavanja u vezi sa Sterijinim pozorjem.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga