Počinje Feministička prolećna škola

Mlade žene sa Kosova i iz Srbije za mir

19. feb 2018

Alternativni centar za devojke i centar za umetnost i zajednicu sa Kosova četvrti put organizuje Feminističku prolećnu školu 2018, kao deo projekta “Mlade žene za mir sa Kosova i iz Srbije”. Rok za prijavu je 25. februar 2018. godine.

Prvi deo Feminističke prolećne škole održaće se od 22. do 25. marta u Prištini, a drugi deo u oktobru ove godine u Srbiji. Poziv u Feminističku školu je upućen ženama od 18 do 35 godina, koje su zanteresovane da se uključe u ženski pokret, doprinesu izgradnji mira i povežu se sa mladim ženama iz Srbije i sa Kosova.

To je i poziv onima koje žele da promovišu različitosti i ljudska prava, kao i onima koje žele da se uključe  lokalne inicijative koje poboljšavaju komunikaciju između mladih i zajednica iz Srbije i sa Kosova.

Predavanja i radionice u Feminističkoj školi, u okviru projekta koji  podržava švedska fondacija Kvinna till Kvinna, biće na dva jezika – srpskom i albanskom, a govoriće se o feminizmu, ženskim pravila, ženskom pokretu i mirovnom aktivizmu u našem Regionu.

Odabrane učesnice će imati i mogućnost da se uključe u lokalne inicijative i da učestvuju u drugim aktivnostima vezanim za program u Feminističkoj školi. Samo izabrane kandidatkinje biće obaveštene putem mejla/telefona do 5. marta 2018. Dodatne informacije mogu da se dobiju putem mejla feministspringschool@gmail.com.

B. O. (Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga