Mlada Vojvodina: Potreban je referendum o Vojvodini, a ne mahanje zastavama

"Mi smo za referendum koji bi odredio položaj Vojvodine u odnosu na Srbiju”

25. okt 2015

Organizacija Mlada Vojvodina ocenila je danas da su parade zastava i peticija za održavanje referenduma o zaštiti domaćih poljoprivrednika Lige socijaldemokrata Vojvodine, “promašene” inicijative i “puko zamajavanje i gubljenje vremena”.

“Mi jesmo za referendum, ali ne oko prodaje zemlje strancima, već referendum koji bi odredio položaj Vojvodine u odnosu na Srbiju”, navela je Mlada Vojvodina u saopštenju za javnost.

Ocenjuje se da će se pitanje zemlje rešiti onoga trenutka kada se reši i pitanje položaja Vojvodine i dodaje da zemlja treba da pripadne onima koji je obrađuju, odnosno vojvođanskim poljoprivrednicima

Saopštenje je potpisao “Centralni komitet Mlade Vojvodine”, organizacije čiji su članovi pre dve nedelje izjavili da je reč o “revolucionarnom republikanskom pokretu” mladih ljudi iz petnaestak mesta u Vojvodini.

Mlada Vojvodina široj javnosti je postala poznata kada je, nakon izbora u španskoj pokrajini Kataloniji i pobede stranaka koje se zalažu za odvajanje te pokrajine od Španije, ispisala grafite “Vojvodina = Katalonija” u više gradova u Vojvodini, krajem septembra meseca.

Nakon toga, Mlada Vojvodina se u javnosti oglašavala i putem novih grafita, plakata i saopštenja za javnost, u kojima je oštro kritikovala Vojvođansku partiju, Vojvođanski klub, Demokratsku stranku, Ligu socijaldemokrata Vojvodine…

To je do tada bilo najaktivnije delovanje Mlade Vojvodine, koja je i ranije sporadično ispisivala grafite kojima je zahtevala bolji položaj za Vojvodinu.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga