Mlada Vojvodina poručila Bećkoviću i u Zrenjaninu: Matija, idi kući

Mlada Vojvodina napala režim i zbog postavljanja spomen-ploče komandantu Novosadskog korpusa

07. nov 2019

Organizacija Mlada Vojvodina nalepila je danas u Zrenjaninu plakate sa natpisom “Matija, idi kući”, preko plakata na kojem se najavljuje gostovanje akademika Matije Bećkovića u tom gradu.

Bećković u Zrenjaninu treba da gostuje 9. novembra.

“Matija, idi kući”, piše crvenim slovima na nekoliko belih plakata kojima je izlepljen plakat sa velikom Bećkovićevom fotografijom.

Plakati su potpisani sa “Mlada Vojvodina”.

Mlada Vojvodina je isti plakat zalepila i pored ulaza u Platoneum, zgradu Ogranka Srpske akademije nauka i umetnosti u Novom Sadu, 31. oktobra, uoči Bećkovićevog gostovanja.

Mlada Vojvodina je danas na Tviteru kritikovala režim zbog najave da će sutra u vojnoj zgradi u centru Novog Sada biti otkrivena spomen-ploča Mladenu Bratiću, bivšem komandantu Novosadskog korpsa, u vreme napada na Vukovar 1991. godine.

“Vladajući režim postavljanjem spomen.ploče komandantu Novosadskog korpusa koji se ‘proslavio’ rušenjem Vukovara jasno pokazuje da su režimi SNS i HDZ spojeni sudovi koji jedni drugima pomažu u održavanju mržnje i latentnog sukoba među narodima”, navela je Mlada Vojvodina.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Erotika
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga