Mlada Vojvodina izlepila plakate: Posle 100 godina i Hong Kong je rekao doviđenja

Plakati su primećeni u Novom Sadu, Zrenjaninu, Kovačici, Beloj Crkvi, Vršcu, Srbobanu, Vrbasu, Kovačici, Novom Bečeju, Kikindi

24. nov 2018

U nekoliko gradova u Vojvodini jutros su osvanuli plakati na kojima piše “Posle 100 godina i Hong Kong je rekao doviđenja“.

Plakate je potpisala organizacija Mlada Vojvodina, a potpis je ilustrovan nazivom organizacije i zvezdom petokrakom.

Plakati su primećeni u Novom Sadu, Zrenjaninu, Kovačici, Beloj Crkvi, Vršcu, Srbobanu, Vrbasu, Kovačici, Novom Bečeju, Kikindi.

Hong Kong bio je 99 godina kolonija Velike Britanije, nakon čega se 1997. godine vratio u okvir Kine, kao specijalni administrativni region.

U Novom Sadu i Vojvodini danas i sutra se brojnim svečanostima u organizaciji vlasti obeležava 100. godišnjica prisajedinjenja Vojvodine Srbiji.

Mlada Vojvodina i ranije je bila poznata po sličnim akcijama. 

Oni su ranije je saopštili da su “revolucionarni republikanski pokret”, koji nije zvanično registrovan, koji okuplja mlade “iz petnaestak mesta” u Vojvodini, kojima je dosta “kilavih i mlakih” autonomaških političara.

Mlada Vojvodina široj javnosti je postala poznata kada je, nakon izbora u španskoj pokrajini Kataloniji i pobede stranaka koje se zalažu za odvajanje te pokrajine od Španije, ispisala grafite “Vojvodina = Katalonija” u više gradova u Vojvodini.

Nakon toga, Mlada Vojvodina se u javnosti oglašavala i putem novih grafita, plakata i saopštenja za javnost, u kojima je oštro kritikovala vlast, zatim Vojvođansku partiju, Vojvođanski klub, Demokratsku stranku, Ligu socijaldemokrata Vojvodine…

Na pitanje da li su separatisti, odnosno da li se zalažu za otcepljenje Vojvodine od Srbije, oni su ranije odgovorili da im se dopada ideja vladajućih katalonskih partija, ali da su ujedno i svesni da je katalonsko pitanje zapravo nacionalno pitanje, dok vojvođansko pitanje to nije, pa je samim tim “teže za rešavanje”.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga