Mjuzikl Kosa u Novom Sadu, u publici i holivudska zvezda Džon Sevidž

Premijera na 40. rođendan kultnog filma

07. dec 2019

Predstava „Kosa“ premijerno je izvedena sinoć u u Pozorištu mladih u Novom Sadu, a na kraju predstave se publici, zajedno sa glumcima, poklonio i Džon Sevidž (John Savage), američki glumac koji je igrao jednu od glavnih uloga u istoimenom kultnom filmu Miloša Formana iz 1979. godine.

Premijeri je prisustvovao i ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri, a ambasada te države je bila i pokrovitelj predstave, koja je izvedena na 40. godišnjicu od premijere filma “Kosa”.

Predstava „Kosa“ urađena je u koprodukciji Pozorišta mladih, Novosadskog pozorišta i Centra za razvoj vizuelne kulture.

Čuveni brodvejski mjuzikl, čiji je tekst adaptirao Robert Lenard, oslanjajući se na kultni film Miloša Formana, režirao je Peter Telihaji iz Mađarske.

U predstavi igra 12 glumaca Pozorišta mladih i Novosadskog pozorišta, kao i deset studenata glume novosadske Akademije umetnosti, iz klase Borisa Liješevića.

Naslovnu ulogu Džordža Bergera igra Aleksa Ilić, a Kloda Hupera Bukovskog, koga je u Formanovom filmu igrao Džon Sevidž, u predstavi igra Darko Radojević.

U vodećim ulogama su i Kristina Savkov, Blanka Dieneš, Ištvan Kereši i Danilo Milovanović.

Koreograf je Peter Kovač Geržon, scenograf Dženi Horvat, kostimograf Biljana Grgura glumce je uživo pratio orkestar pod vođstvom Davida Klema.

Reprize “Kose” su 7. i 14. decembra.

Predstava „Kosa“ prvi put je u Jugoslaviji izvedena u Ateljeu 212, u režiji Mire Trailović i Zorana Ratkovića 1969. godine.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga