Mirjani Karanović Dobričin prsten

U konkurenciji za nagradu bilo je osam glumica i glumaca

11. feb 2020

Glumica Mirjana Karanović dobitnica je glumačke nagrade Udruženja dramskih umetnika Srbije za životno delo u 2019. godini – Nagrada Dobričin prsten, koja će joj biti dodeljena na svečanosti u sredu, 19. februara, na sceni Ljuba Tadić Jugoslovenskog dramskog pozorišta, nakon izvođenja predstave „Mamu mu …., ko je prvi počeo“.

Mirjana Karanović je 32. laureat ovog visokog staleškog priznanja, navodi se u saopštenju Udruženja dramskih umetnika Srbije.

Nagrada se sastoji od zlatne kopije prstena Dobrice Milutinovića (izrada Zlatare Jokić, Beograd) i od unikatne oslikane diplome na pergamentu (rad akademskog slikara i scenografa Geroslava Zarića).

U konkurenciji za nagradu bilo je osam glumica i glumaca.

Žiri je odluku doneo 10. decembra 2019. godine većinom glasova, a radio je u sastavu: Vida Ognjenović, predsednik Žirija, Svetlana Bojković, Nada Šargin, Goran Marković, Boris Isaković, Dragan Bjelogrlić i Vojin Ćetković.

Dodelu Nagrade finansijski su pomogli Ministarstvo kulture i informisanja i Sekretarijat za kulturu grada Beograda, a podršku organizaciji svečanosti dalo je Jugoslovensko dramsko pozorište.

(FoNet/Danas)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga