Mirčić: Nikoliću pet miliona evra od Miškovića

Nikolić i Vučić dobili od Miškovića i Caneta Subotića novac za vreme predizborne kampanje 2008. godine

25. feb 2013

Potpredsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Milorad Mirčić izjavio je danas da je predsednik Srbije Tomislav Nikolić dobio pet miliona evra od Miroslava Miškovića za vreme predizborne kampanje 2008. godine.

Mirčić je na konferenciji za novinare u Novom Sadu optužio i predsednika Srpske napredne stranke (SNS) i prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića da je u isto vreme od Stanka Subotića Caneta primio milion evra.

„Podatke do kojih je došao Vojislav Šešelj tek sada iznosimo u javnost samo zato što smo sada došli do detalja, nepobitnih dokaza i tačnih iznosa koje su dobili Nikolić i Vučić. Jednostavno, nismo hteli da licitiramo“, rekao je Mirčić.

On je pozvao nadležne, posebno javnog tužioca za organizovani kriminal Miljka Radisavljevića, da detaljno ispitaju ceo slučaj „jer je SRS oduvek insistirala na tome da se stane na put kriminalu i korupciji“.

„Ne znam gde je taj novac nestao niti na šta je potrošen. Jedino što znam jeste da SRS u predizbornoj kampanji nije dobila od Nikolića i Vučića ni jedan evro cent“, kazao je Mirčić.

SNS je nastala cepanjem SRS Vojislava Šešelja u kojoj je Tomislav Nikolić bio zamenik predsednika, a Aleksandar Vučić generalni sekretar. SNS je osnovana 10. oktobra 2008. godine.

Na predsedničkim izborima u januaru 2008. godine Nikolić je bio predsednički kandidat SRS, a na parlamentarnim izborima u maju te godine SRS je osvojila 78 mandata.

Nakon sukoba u SRS, Nikolić je u Skupštini Srbije formirao poslaničku grupu „Napred Srbijo“ kojoj se priključilo 17 poslanika sa liste SRS, a potom i još nekolicina poslanika radikala.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga