MIODRAG ŽIVKOVIĆ: Svetosavska i eksperimentalna a ne ekspertska vlada

"Da se zahvalim Dritanu Abazoviću, URA-i i njihovim mentorima što nam sve ovo prirediše"

05. nov 2020

Iako Sveti Sava nikada nogom nije kročio na prostore današnje Crne Gore, osim u mitu i legendi, sasvim je sigurno da ćemo dobiti svetosavsku vladu, kazao je bivši predsjednik Liberalnog saveza Crne Gore Miodrag Živković.

„Donose nam je dvije crkvene koalicije uz blagoslov URA-e.

U vremenu najdublje i najozbiljnije krize izazvane pandemijom korona virusa, mlađani politikolog Dritan Abazović, projekat ekspertske vlade do sada poznat samo u teoriji, povjerio je svetosavskom crkvenjaku, Zdravku Krivokapiću da sprovede i u praksi. Da nije tužno, bilo bi i previše smiješno.

Dok ekonomska, finasijska i zdravstvena kriza razaraju Crnu Goru, vlast će vršiti ljudi od kojih nijesmo čuli ni jednu riječ o ovim problemima, ali jesmo da će legalizovati već obavljenu najveću pljačku Crne Gore na crkvenoj imovini, da će se maksimalno posvetiti planiranom popisu, ne bi li od Srba napravili većinski narod i da će pokušati ispuniti amanet, sada već počivšeg mitropolita Amfilohija o vraćanju kapele na Lovćen.

Vlast preuzimaju ljudi, bez ikavih iskustava u politici i u vođenju državnih poslova, tako da nam odmah mora biti jasno da dobijamo tipičnu crkveno-sektašku, „apostolsku“ i eksperimentalnu vladu, a ne ekspertsku.

Dobijamo vladu nepovjerenja, a ne vladu povjerenja jer očigledno iza nje ne stoje ni oni najznačajniji političari iz DF-a, čiju izborrnu listu je predvodio svetosavski mandatar Krivokapić.

Dobijamo vladu ‘ni na nebu, ni na zemlji’, ne samo zato što je njen pokrovitelj postao nebeski, već zato što su naši ovozemaljski problemi njima nepoznati i suvišni.

Dobijamo vladu kratkog daha i kratkog trajanja jer je oročena skorim sukobom lidera DF-a i mandatara koji ima namjeru osnivati stranku, oko zajedničkog biračkog tijela. Tajming rušenja će zavisiti od njihovih, a ne državnih interesa.

Sada nam sigurno slijedi period mrcvarenja ove nesrećne zemlje i još dubljeg propadanja, kada ćemo najbrutalnije svi shvatiti da ovo što dobismo, nijesu sloboda i demokartija, nego hibridni miks interesno-vjerske izopačenosti.

Preživjela je ova napaćena zemlja mnogo toga ružnog u svojoj istoriji, pa će i ovo čudo neviđeno.

I da ne zaboravim na kraju da se zahvalim Dritanu Abazoviću, URA-i i njihovim mentorima što nam sve ovo prirediše“, naveo je Živković na FB profilu.

(Antena M)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovely Jubbly
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga