MIODRAG ŽIVKOVIĆ: Primitivizam, bezakonje i nekrofilija

"Crna Gora u morbidno-paganskom i nekrofilskom transu"

31. okt 2020

Da Srpska crkva u Crnoj Gori funkcioniše kao država u državi i da za nju ne važe ovozemaljski zakoni, potvrđuje nam po ko zna koji put njeno skandalozno i anticivilizacijsko ponašanje povodom smrti mitropolita Amfilohija, napisao je na svom Fejsbuk profilu Miodrag Živković, bivši predsednik Liberalnog saveza Crne Gore.

U trenutku kada je transmisija corona virusa kod nas, gotovo najveća u Evropi, najznačajnijim dijelom zahvaljujući baš njima, juče smo vidjeli defile dvadesetak popova kroz internu kliniku KBC-a u Podgorici u vremenu kada niko drugi ne može ni kročiti u bolnicu. Ponizni ispraćaj posmrtnih ostataka mitropolita od strane dijela „vjerujućeg“ medicinskog osoblja, samo upotpunjuje ovu tužnu i sumornu sliku naše stvarnosti.

Slike iz cetinjskog manastira gdje je tijelo mitropolita izloženo u otvorenom kovčegu, sa mimohodom „vjernika“ među kojima ima i djece i njihovo ljubljenje tijela mrtvog mitropolita, ne samo da su anticivilizacijske, nego su za svako zgražavanje i osudu jer je dogma pogazila i poslednju trunku razuma kod ovih ljudi.

Ovakav nekrofilski kult smrti ubija život i razara zdravi razum.

Kada se i sama crkva na najgrublji i najbolniji način uvjerila da corona virus postoji, ona nastavlja neodgovorno da ga širi, ne pitajući se koliko će života ovakvim svojim ponašanjem poslati na onaj svijet zajedno sa svojim mitropolitom.

I dok se sve ovo dešava pred našim očima, sramno ćute državni organi koji sprovode zakone ove zemlje, sramno ćute zdravstveni organi koji treba da vode računa o našem zdravlju, sramno ćute svi oni koji ne bi smjeli da ćute.

Da zlo bude veće, najveći dio buduće vlasti u svemu ovome i učestvuje.

Ovaj muk razara i posljednje atome razuma normalnog čovjeka.

Zaboravljaju da je to ravno saučesništvu u nesreći koja je pred nama…

Crna Gora u morbidno-paganskom transu

Slike koje do nas stižu ovih dana su toliko zaprepašćujuće da ne možemo, a da se ne zapitamo, gdje mi to živimo, jer mala smo mi zemlja za ovoliki mrak.

Napustio nas je „svjedok božje ljubavi“ Amfilohije Radović i otišao na onaj drugi svijet, a za sobom je ostavio širom otvorena vrata zla koja je sam otvorio. To njegovo nasljeđe nastavlja da živi u ljudima koji su prateći „njegovu“ crkvu i „njegovu“ vjeru, bacili pod noge sopstvenu istoriju, pretke i državu.

U njegovom ispraćaju sa ovoga svijeta svjedočimo nevjerovatnom i za ovaj narod neprimjerenom, morbidno-paganskom i nekrofilskom transu.

U transu su „vjernici“ koji ljube njegovo mrtvo tijelo, bacaju se u uplakani na zemlju i kleče, u transu je i „njegova“ Srpska crkva koja valorizuje svo njegovo strašno i opasno nasljeđe, a u transu su i političari „njegove“ buduće vlasti koji primitivno dijele taj nesrećni dio kolača sa svojim vjernim biračkim tijelom.

U neviđeno sramnom dodvorničkom transu je i državna RTCG koja je obukla sve svoje voditelje programa u crninu demonstrirajući žalost i donijela istorijsku odluku da prvi put od osnivanja direktno prenosi jednu sahranu, i to čovjeka koji je bio negator Crne Gore i svega crnogorskog.

Da trans dobije na širem značaju, potrudili su se velikosrpski političari iz okruženja koji slavodobitno koristeći smrt svoga vladike, kojega baš i nijesu voljeli, dođoše u Crnu Goru, ne bi li nam poručili da projekat „Srpski svet“ živi i napreduje.

Normalna, većinska, građanska, antifašistička i multivjerska Crna Gora mora imati strpljenja da sve ovo istrpi. Mora znati da ovo sa čime se suočavamo nije Hristova crkva, nego obična parapolitička paganska sekta i da ovakva vještački stvorena transcedentalna stanja ne traju dugo.
Od boga se plaše samo griješnici, a mi to nijesmo. Neka je vječna Crna Gora!

(Antena M)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: 2021
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga