Miodrag Majić: Pravosuđe žrtva predizborne kampanje

"Izabran sam kao zgodna meta"

23. jan 2020

Sudija Apelacionog suda Miodrag Majić izjavio je da mu deluje da je pravosuđe postalo žrtva predizborne kampanje, navodeći da u situaciji kada je krajnje neizvesno ko će u toj kampanji učestvovati, ko će, uopšte, učestvovati na izborima, „prosto fali protivnik“.

„Ne isključujem mogućnost da pravosuđe na ovim izborima bude taj protivnik, što je, naravno, višestruko pogubno. To je prilično jednostavan i jeftin način sticanja poena. Poznato je da građani iz raznih razlog, objektivnih i subjektivnih, zasluženih i nezasluženih, nemaju preterano dobru sliku o pravosuđu“, rekao je Majić na novi broj nedeljnika Vreme.

Kako je naveo, „taj koji bi se pojavio kao spasilac i usrećitelj mogao bi makar od tog dela stanovništava da pokupi podršku za borbu protiv pravosuđa“.

Majić, koji je često meta napada predsednika države Aleksandra Vučića i drugih iz vlasti, naveo je da je „u salvama napada najmanje tu bitan sudija Majić, on je izabran kao zgodna meta„.

„Uvek je dobro na suprotnoj strani imati neku personu, teško je građane mobilisati za borbu sa nekim apstraktnim kategorijama kao što je pravosuđe. Ovako imamo negativce, i kad oni dobiju lik, lakše je vezati se za borbu protiv njih“, rekao je Majić.

(Beta, foto: Medija centar Beograd)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga