- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Minja Bogavac: Pobedili smo ako smo ostali dosledni sebi

Rediteljka i dramaturškinja Milena Minja Bogavac izjavila je večeras da su heroji svi oni koji su ostali ljudi u ovim teškim vremenima.

“Nije važno da li ćete pobediti, vi ste pobedili ako ste odabrali pravu stranu, antifašističku”, kazala je Minja Bogavac na tribini u Galeriji Matice srpske u Novom Sadu, koja je održana povodom priznanja “Dobar primer novog optimizma”, koju joj je dodelio pokret Novi optimizam.

Ona je kazala da su heroji svi oni koji se trude da ostanu ljudi, koji drže svoju stranu, ono što osećaju u srcu i ostaju verni tome.

Pozorišni kritičar Aleksandar Milosavljević rekao je da nemamo prava da budemo umorni, besni na stvarnost, na politiku, “na budale”.

“Pomislili smo da se neke bitke dobijene, da smo osvojili slobodu, demokratiju. Hoćete demokratiju, slobodu? Hajde da se svakog dana borimo za to. Danas živimo u 1935, 1936. godini, čeka nas nova Španija, nova borba protiv fašizma”, naveo je Milosavljević.

Na tribini su govorili i upravnica Galerije Matice srpske Tijana Palkovljević Bugarski novinarka Jovana Gligorijević i Jovan Gvero iz Studentskog kulturnog centra.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!