Ministarstvo ekonomije demantuje da je oštetilo Vojvodinu

Ministarstvo ekonomije Srbije demantovalo je danas da resorni ministar Mlađan Dinkić na bilo koji način onemogu…

19. jan 2009

mladjan-dinkic.jpgMinistarstvo ekonomije Srbije demantovalo je danas da resorni ministar Mlađan Dinkić na bilo koji način onemogućava dolazak stranih investitora u Vojvodinu.
Povodom teksta u novosadskom „Dnevniku“ od subote, 17. januara, u kome je navedeno da je nemačka kompanija „Leoni“ odustala od ulaganja u Vojvodinu nakon što joj je Dinkić ponudio 5.000 evra po novozaposlenom radniku, ukoliko uloži u druge delove Srbije, Ministarstvo je saopštilo da je „Leoni“ odlučila gde će investirati.
Ministarstvo je navelo da su subvencije koje država daje kompanijama za otvaranje novih radnih mesta veće ukoliko je reč o nerazvijenim područjima.
„U skladu sa evropskom praksom podsticaji za investiranje u automobilsku industriju se razlikuju u zavisnosti od stepena razvijenosti regiona i kod nas iznose za Vojvodinu 3.000 evra, za centralni deo Srbije 4.000 evra, a za južnu Srbiju, kao najnerazvijenije područje, 5.000 evra“, navodi se u saopštenju Ministarstva koje je objavio današnji „Dnevnik“.
Dodaje se da je ekonomsko jačanje Vojvodine prioritet Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja.
„Od kada je Dinkić ministar ekonomije, svaki drugi strani investitor koji je došao u Srbiju, zahvaljujući podsticajima, investirao je u Vojvodinu“, navodi se u saopštenju.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga