Ministarka pozvala FSS da kazni Partizanovce

Snežana Samardžić-Marković upozorila da incident nakon finala Kupa ne sme da preraste u međuregionalnu tenziju.

25. maja 2011

Republička ministarka za sport i omladinu Snežana Samardžić-Marković pozvala je Fudbalski savez Srbije da kazni fudbalere Partizana koji su nakon finala Kupa pevali šovinističku pesmu koja vređa stanovnike Vojvodine. Prema njenim rečima, taj problem bi trebalo prepustiti fudbalskim institucijama i paziti da ne preraste u međuregionalnu tenziju.
„Onaj ko na prvom mestu treba da reaguje je Fudbalski savez, jer je najbolje da to bude njihov problem i da ne preraste te fudbalske okvire. Ako preraste te okvire, on postaje politički problem, međuregionalni, međunarodni problem, a to je poslednje što nam treba. Zbog toga ja očekujem od FSS da konkretno reaguju“, poručuje ministarka.
Kako za 021 kaže član Gradskog veća zadužen za sport Aleksandar Kravić, skandiranje na tribinama jeste deo navijačkog folklora, međutim, ukoliko fudbaleri preuzmu mikrofon stvar dobija novu dimenziju. Kravić, međutim, ne misli da su igrači crno-belih imali nameru da vređaju stanovnike Vojvodine, već su samo pevali pesmu koju su mnogo puta čuli sa tribina.
„Ne verujem ja da su ti igrači imali više pameti od navijača. Oni su to čuli na stadionu nebrojeno puta, pa su to i otpevali – po principu „što su čuli – to su rekli“, navodi Kravić.
Podsećamo, kako 021 saznaje iz izvora bliskih vrhu FSS, u istragu će biti uključeni fudbaleri Partizana zbog uvredljive pesme koju su pevali nakon poslednjeg sudijskog zvižduka, kao i prvotimac crno-belih Prins Tejgo, koji je navijačima Vojvodine pokazao srednji prst. Najpre će biti razmatrana uloga fudbalera Partizana Marka Jovanovića, koji je sa mikrofonom u rukama započeo pesmu „Pola Mađar-pola Ustaša“, ali, kako kažu, on neće biti jedini igrač beogradskog kluba koji će se naći na tapetu.

(021)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga