Ministar odbrane Hrvatske Damir Krstičević podneo ostavku nakon pada aviona

"Govorim celom sistemu da se mora govoriti istina i da o svemu uvek moramo biti transparentni"

09. maj 2020

Ministar odbrane Hrvatske Damir Krstičević podneo je ostavku nakon pada vojnog aviona u kome su poginula dva pripadnika Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva kod mesta Biljane Donje pored Zadra.

„Naš zadatak je da budemo s porodicama i porodicama ćemo pružiti svu potrebnu pomoć i podršku, sve ono što znamo i možemo. Želim kao ministar obrane izraziti i saučešće svim pripadnicima vazduhoplovstva i vojske. Ovo je ogroman gubitak i za Hrvatsku vojsku. S današnjim danom podnosim ostavku na mesto potpredsednika Vlade i ministra obrane“, rekao je Krstičević.

Novinarima je kazao da o ostavci nije obavestio premijera Andreja Plenkovića.

„Jako je teško izgubiti hrvatskog vojnika. To je teško svakom ministru obrane pa i svakom komandantu vojske. Kao što znamo, pre tri meseca isto smo imali avionsku nesreću s helikopterima Kiowa, gde smo isto izgubili dva mlada života“, podsetio je.

Istakao je kako je važno da sve bude istraženo.

„Govorim celom sistemu da se mora govoriti istina i da o svemu uvek moramo biti transparentni. Formirao sam komisiju s glavnim vazduhoplovnim istražiteljem, koji treba da uradi detaljnu, temeljnu istragu o ovom događaju“, rekao je Krstičević.

Predsednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković i Krstičević razgovarali su telefonski večeras, a u petak će se sastati, potvrđeno je agenciji Hina iz Vlade pošto je Krstičević podneo ostavku.

(N1, Foto: Pixabay)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga