Minimum kvaliteta za trudnice i porodilje?

Ministarstvo formiralo posebnu radnu grupu u cilju uspostavljanja minimuma kvaliteta u ishrani trudnica i porodilja

28. jul 2014

Kao odgovor na otvoreno pismo portala bebac.com, u kojem se nadležni pozivaju da u Narodnoj skupštini poslanicima serviraju hranu kakva se služi u porodilištima u Srbiji, Ministarstvo zdravlja formiralo je nešto što se zove “Posebna radna grupa za izradu smernica za unapređenje ishrane trudnica i porodilja u stacionarnim zdravstvenim ustanovama”.

Kako je saopšteno iz ovog ministarstva, Posebnu radnu grupu čini šest članova: specijalista higijene ishrane, dijetetičara-nutricionista i specijalista epidemiologije.

Kako se dodatno pojašnjava, Posebna radna grupa formirana je u cilju uspostavljanja minimuma kvaliteta u ishrani trudnica i porodilja.

“Ova radna grupa privodi kraju svoj rad i uskoro će izaći sa konkretnim predlozima, koja će u najskorije vreme zaživeti i u praksi”, navodi se u saopštenju Ministarstva zdravlja.

U ovoj instituciji dodaju da je jedini cilj da se nađe rešenje za problem loše ishrane u porodilištima koji, kako se objašnjava, godinama unazad nije rešavan.

“Ministarstvo zdravlja i ubuduće će se truditi da unapredi uslove u našim porodilištima, kao deo posebne brige za zdravlje majki i dece u našoj zemlji”, ističu u ovom ministarstvu.

Odavde poručuju i da su svi predlozi i sugestije u tom pravcu, a posebno nevladinog sektora, dobrodošli.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga