Miloševićev duh lebdi po sudnicama u Srbiji

Od pravde su se izvukli Milovan Bojić, Bratislava - Buba Morina, Leposava Milićević, vladika Pahomije i - ko zna ko sve još ne

22. nov 2011

Brojni funkcioneri režima Slobodana Miloševića su oslobođeni zbog neefikasnosti sudstva, a sin nekadašnjeg predsednika SRJ i Srbije Marko Milošević je samo jedan od njih, pišu „Večernje novosti“.

U sutrašnjem izdanju taj list navodi da su među onima koji su izbegli pravdu nekadašnji ministar zdravlja Milovan Bojić, bivša komesarka za izbeglice Bratislava – Buba Morina i bivši ministar saobraćaja i telekomunikacija Ratko Marčetić.

Tu su i nekadašnja ministarka zdravlja Leposava Milićević, bivši ministar poljoprivrede Živanko Radovančev, nekadašnji ministar pravde Dragoljub Janković i ministar turizma Slobodan Čerović.

Bivši članovi „Otpora“ Nebojša Sokolović i Momčilo Veljković tražiće, kako prenosi taj list, razrešenje sudije Gordane  Vidojković koja je, zbog zastarelosti slučaja, oslobodila Marka Miloševića optuženog da je pre 11 godina pretukao ovu dvojicu Otporaša u Požarevcu.

Sa 34 opuženih za sprečavanje hapšenja Slobodana Miloševića slučaj je spao na pet imena, piše taj list. Među njima su predsednik udruženja „Sloboda“ Bogoljub Bjelica, nekadašnji poslanik Socijalističke partije Srbije Ratko Zečević, Siniša Vučinić, Saša Matić i Dejan Đikić.

Ostali su oslobođeni zbog zastarelosti jer je optužnica podignuta tek pet godina posle događaja, a suđenje koje je počelo 2006. godine još nije okončano.

„Večernje novosti“ pišu da je među onima koji su „pravdu izbegli“ zbog neefikasnosti sudstva i slučaj koji je izazvao najviše negodovanja u javnosti – suđenje vladiki Pahomiju koji je svojevremeno bio optužen da je seksualno zlostavljao četvoricu dečaka.

Opštinski sud u Nišu 2006. godine odlučio je da za bludne radnje nad dvojicom dečaka nije bilo dovoljno dokaza, dok je za drugu dvojicu nastupila zastarelost.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga