Milosavljević saslušan zbog nabavke vakcina protiv gripa

Zasad, u ovom slučaju ni protiv koga nije podneta krivična prijava, a ko će odgovarati zbog štete od šest miliona evra, koja je naneta državnom budžetu iz kog je finansirana nabavka vakcina, odlučiće Specijalno tužilaštvo.

06. avg 2011

Bivši ministar zdravlja Tomica Milosavljević saslušan je u istrazi koju je zbog malverzacija u postupku nabavke „Novartisove“ vakcine protiv svinjskog gripa pokrenula Služba za borbu protiv organizovanog kriminala, saznaje „Blic“.

Milosavljević kaže da je u slučaju nabavke vakcina najvažnija bila zaštita građana
Policija je pre nekoliko dana saslušala i epidemiologa dr Predraga Kona, koji je u vreme pandemije bio predsednik radne grupe.

– Njegovim saslušanjem okončan je pretkrivični postupak o malverzacijama u nabavci vakcina i ceo predmet je prosleđen Specijalnom tužilaštvu.

Pre Kona, po pozivu SBPOK, u zgradi MUP Srbije iskaz su dali i bivši ministar Milosavljević i Svetlana Vukajlović, nekadašnja šefica RZZO. Zasad, u ovom slučaju ni protiv koga nije podneta krivična prijava, a ko će odgovarati zbog štete od šest miliona evra, koja je naneta državnom budžetu iz kog je finansirana nabavka vakcina, odlučiće Specijalno tužilaštvo – kaže za „Blic“ izvor iz MUP Srbije.

Milosavljević: Izjavu sam dao kao građanin
Bivši ministar zdravlja Tomica Milosavljević juče je potvrdio za “Blic” da je bio na informativnom razgovoru
– Izjavu sam dao u svojstvu građana. Najvažnije su mi istina i činjenice, a u slučaju kupovine vakcina najavžnija je bila zaštita građana u toku pandemije H1N1 virusa – ističe dr Milosavljević.
Svetlana Vukjalović i dr Predrag Kon juče nisu želeli da daju komentare povodom istrage nabavke vakcina.

(Blic)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga