Miloš Vučević izabran za gradonačelnika Novog Sada

LSV i zvanično podržala SNS i SPS u Novom Sadu

01. jul 2016

Potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) i predsednik Gradskog odbora SNS u Novom Sadu Miloš Vučević izabran je danas za gradonačelnika Novog Sada, što će mu biti drugi mandat na toj funkciji.

Odbornici Skupštine Novog Sada na današnjoj sednici, njih 52, glasali su za izbor Vučevića, protiv je bilo 22, a četiri listića su bila nevažeća.

Za zamenika gradonačelnika izabran je Srđan Kružević (Jedinstvena Srbija).

Za predstavnike Gradskog veća izabrani su u sferi finansija Aleksandra Radak, u oblasti saobraćaja Aleksandar Kravić, za sport i omladinu biće zadužen Ognjen Cvetćanin, a Tihomir Nikolić za socijalna pitanja i brigu o porodici i deci.

U Gradskom veću radiće i Vladimir Stojković koji će biti zadužen za komunalne delatnosti, o urbanizmu i životnoj sredini brinuće Mira Radenović, a u oblasti zdravstva zadužen će biti Zoltan Horvat.

Za obrazovanje će u Gradskom veću biti zadužen Vladimir Jelić, za privredu Milorad Radojević, za upravu i propise Milan Đurić, a za kulturu i Dalibor Rožić.

Ponovonom izboru Vučevića za gradonačelnika prethodili su žestoki obračuni putem saopštenja za javnost između SNS i Demokratske stranke koja nije podržala ovog jedinog kandidata.

U Novosadskom parlamentu došlo je do preraspodele snaga, gde je sada zajedno sa SNS i Socijalističkom partijom srbije (SPS) u vladajućoj većini i doskorašnji partner DS-u, Liga socijaldemokrata Vojvodine.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga