Milojičić: Vučić i Dačić su započinjali ratove, od njih se sve može očekivati

"Čim Vučiću opadne rejting, on počne da izmišlja konflikte i sukobe sa zemljama u regionu"

30. avg 2017

Komentarišući nedavno zahlađenje odnosa između Srbije i Makedonije, republiccki poslanik Demokratske stranke Velibor Milojičić ističe da su Aleksandar Vučić i Ivica Dačić oni koji su izazivali ratove 90-ih godina, te da zbog toga njihovi potezi ne trebaju da nas čude.

On poručuje da Demokratska stranka i ljudi koji su u vrhu vlasti ni tada ni danas nisu delili iste vrednosti, a kao razlog za konstruisanje političke krize sa Makedonijom Milojičić navodi opadanje rejtinga Aleksandra Vučića.

– Čim predsedniku Vučiću opadne rejting, on počne da izmišlja konflikte i sukobe sa zemljama u regionu. Vidimo da je posle Makedonije sada ponovo na red došla Hrvatska, nekada je to Amerika ili Rusija – zavisno od toga ko mu u datom trenutku odgovara. To je ta neozbiljna diplomatija koju predsednik Vučić i ministar Dačić vode kroz celu političku karijeru i ona nikad ništa dobro Srbiji nije donela – naglašava Milojičić.

On ne želi da otkrije da li će o toj politici konflikta srpskog državnog vrha biti reči na sastanku delegacije DS-a sa makedonskim premijerom Zoranom Zaevim i poručuje da će javnost o svim detaljima razgovora biti obaveštena po okončanju sastanka.

Milojičić podseća da DS i stranka makedonskog premijera godinama unazad imaju kvalitetnu i tesnu saradnju i da je zajedno sa Aleksandrom Jerkov i Majom Videnović pre dva meseca prisustvovao kongresu na kome je Zoran Zaev reizabran za predsednika Socijaldemokratskog saveza Makedonije.

Delegacija DS predvođena liderom Draganom Šutanovcem, pored sastanka sa premijerom Makedonije, danas u popodnevnim satima obaviće niz sastanaka sa šefom poslaničke grupe SDSM i poslanicima u makedonskom Sobranju, kao i sa najvišim rukovodstvom te stranke. U delegaciji su još i šef poslaničke grupe DS Goran Ćirić, narodna poslanica i internacionalna sekretarka Aleksandra Jerkov i sekretar Demokratske stranke Goran Jaić.

(Danas)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Mali šef
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga