Milioni za kupovinu novogodišnjih paketića

Novosadska javna preduzeća pisala Deda Mrazu

16. dec 2014

Novosadska javna preduzeća potrošiće milione za novogodišnje paketiće. Na poslednjoj sednici gradske skupštine odlučeno je da će se nekima od ovih preduzeća iz gradskog budžeta isplatiti dodatna sredstva, zbog dugovanja i plaćanja otpremnina.

Tako su novosadska Toplana, Informatika, Vodovod i kanalizacija, Tržnica i Čistoća već zaključili ugovore o kupovini novogodišnjih paketića za decu zaposlenih. Ukupna dogovorena suma za ovu namenu zasad iznosi oko 8,6 miliona dinara.

Novogodišnja euforija najviše je zahvatila novosadska JKP Vodovod i kanalizacija i Čistoća, koji su sklopili ugovore za kupovinu paketića u iznosu od 2,9, odnosno 2,6 miliona dinara.

Primera radi, Centar za socijalni rad Novog Sada je pre šest dana ugovorio kupovinu čak dva putnička automobila za 2,1 miliona dinara. Ovaj iznos, međutim, za Vodovod i Čistoću nije dovoljan za kupovinu novogodišnjih paketića.

Deda Mrazu su pisali i novosadska Toplana i Informatika. Ta preduzeća su ugovorila kupovinu novogodišnjih paketića za milion i 1,4 miliona dinara. U ovom slučaju, nebitno je da li su bili „dobri“ ove godine.

Za sada je najmanje za ovu namenu potrošila novosadska Tržnica, koja je za kupovinu paketića za decu zaposlenih dogovorila 400 hiljada dinara.

Javno preduzeće Zavod za izgradnju grada ovu javnu nabavku je obustavilo pre pet dana. To JP je predvidelo za kupovinu novogodišnjih paketića nešto preko 750 hiljada dinara, ali je zbog „prestanka potrebe za predmetnim dobrom“ ta javna nabavka obustavljena i neće se sprovoditi u narednih pola godine. Nekako se „potrefilo“ da je ova obustava usledila nakon što su pojedini novosadski mediji preneli da neka javna preduzeća nameravaju da „nameste“ ove tendere.

Otvorene tendere za kupovinu paketića imaju i druga novosadska javna preduzeća. Najzanimljivije je da je među njima i JKP Put, čiji je račun u nekoliko navrata bio u blokadi i čiji su radnici do pre samo mesec dana štrajkovali obustavom rada, nakon čega ih je primio gradonačelnik Novog Sada. To preduzeće, pak, ovih dana potražuje od Deda Mraza slatkiše i platežne kartice.  Nije još ustanovljeno šta će deci platežne kartice.

Ž.Majski

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga