Mile Isakov: Vojvodina se pretvara u panonsku močvaru

Isakov tvrdi da nije podržao Treću Srbiju, već ideju o okupljanju alternative

14. sep 2015

Bivši potpredsednik Vlade Srbije i nekadašnji ambasador Miodrag Mile Isakov ocenio je da je u Vojvodini situacija veoma loša i dodao da ta pokrajina polako počinje da se pretvara u “panonsku močvaru”, u kojoj nestaju one vrednosti koje su Vojvodinu uvek krasile.

“Više ne postoji ozbiljna politička snaga koja brine o Vojvodini. Može to da se zove kako god hoćete, autonomaštvo, republikanstvo…, sasvim je svejedno kako se zove, ali je činjenica da više ne postoji autentična vojvođanska partija”, rekao je Isakov za današnji novosadski Dnevnik.

Ocenio je da bi se za Vojvodinu nešto moglo uraditi, kada bi se napravila neka nova vojvođanska partija, koja bi se zalagala za “pravu, normalnu autonomiju”.

“Normalna autonomija je pre svega ona da Vojvodina ima svoj budžet. To je osnovno. Da mi sami odlučujemo o svemu što se proizvede i svakoj novoj vrednosti, a ne da to ide u Beograd pa onda se na kašikicu vraća ovamo, onoliko koliko neko misli da smo mi zaslužili”, kazao je Isakov.

Dodao je da bez finansijske samostalnosti nema ni autonomije Vojvodine i ocenio da oni koji su se do sada predstavljali kao zastupnici Vojvodine, kao branioci autonomije, to nisu bili, već su “profitirali i izdali sve interese Vojvodine”.

Prema njegovim rečima, za takvo stanje u Vojvodini odgovorni su “pre demokrate, koje upravljaju Vojvodinom uz pomoć Lige (LSV), a jednim delom i Savezom vojvođanskih Mađara”.

Isakov je optužio vlasti u Vojvodini da su odgovorne za afere, u kojima su “rađene ogromne pronevere, pljačke i finansijske mahinacije”.

On je negirao da je podržao desničarsku stranku Treća Srbija i dodao da je jedino podržao njihovu ideju da se formira “alternativa za Srbiju”, odnosno okupljanje i levice i desnice i centra, kao šansa da se izađe iz “duboke duhovne, moralne i političke krize”.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga