Milan Vujić: Na protestima treba postaviti oročene zahteve

"Građani su izašli da se bore protiv režima Aleksandra Vučića"

05. mar 2019

Govornik prvog protesta „Jedan od pet miliona“ u Novom Sadu Milan Vujić, ocenio je danas u otvorenom pismu da organizatori tih protesta treba da se posvete zahtevima, kao suštini bunta, da ispunjavanje tih zahteva oroče, a da za govornike biraju one koji će prijati svima.

„Protestima je potrebna suština, a zahtevima je potreban rok, zajedno sa sankcijom za njegovo probijanje. Ova atmosfera i trenutni zahtevi nameću pitanje: Da li je ovo šetnja da prošetamo krug, ne uradimo ništa i vratimo se kući ili put sa jasnim planom“, zapitao je Vujić u pismu.

Vujić, koji je student na Pravnom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu kritikovao je organizatore protesta u celoj Srbiji, da ne uspevaju da „po strani stave svoje lične ambicije i ideološke stavove zarad višeg cilja“.

Građani su izašli da se bore protiv režima Aleksandra Vučića, ali za to neophodna je politička alternativa. Alternativa koja se nameće je Savez za Srbiju (SzS), ali se ona nespretno stavlja u prvi plan protesta“, ocenio je Vujić.

Poručio je da SzS nije „trajna alternativa“, te da će u budućnosti stranke tog saveza izlaziti samostalno na izbore.

„Skoro svi akteri SzS trude se da iskoriste proteste za svoju agendu. Pored toga, lobiraju za svoje stranačke pripadnike da govore na protestima. Gol koji treba da napadnu je Vučićev, ali u tom napadu nema mesta za halave igrače“, dodao je Vujić.

Kritikovao je „prostakluk“ na protestima i izbor govornika u Vojvodini, koji se „zalažu za ukidanje bilo kakvog vida Autonomne pokrajine Vojvodine i nazivaju Vojvodinu severnom Srbijom“.

„Govornici treba da budu ličnosti koje građani žele da čuju, da ukažu na probleme društva, na probleme koji se mogu čuti samo na tim protestima. Govori koji će prijati svim građanima, a ne oni koji će jedne oduševiti, a druge oterati“, dodao je Vujić.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga