Milan Vujić: Imam više fraktura glave, sutra me operišu

"Sada samo želim da me operišu što pre, ovo mi je prva operacija u životu. A posle toga jedva čekam da dođem kući i da legnem u svoj krevet“

10. avg 2020

Mladi građanski aktivista, student iz Novog Sada Milan Vujić (22) izjavio je danas da, nakon sinoćnog napada, ima frakture nekoliko kostiju lica i dodao da će sutra biti operisan.

Vujić je smešten u Kliničkom centru Vojvodine.

„Imam frakture više kostiju lica, povređena mi je i slepoočnica. Sutra bih trebalo da idem na operaciju“, rekao je Vujić za Autonomiju umornim glasom.

Dodao je da poznaje napadača još iz detinjstva, ali da ne zna šta je bio motiv za napad.

„On je istih godina kao i ja, znamo se još kad smo bili klinci. Ali, ne znam zašto se sada naljutio na mene. Sada samo želim da me operišu što pre, ovo mi je prva operacija u životu. A posle toga jedva čekam da dođem kući i da legnem u svoj krevet“, ispričao je Vujić.

Dodao je da napadač ima veze sa izbornom listom „Istina – Adaviera – Ivana Vujasin“, koja je pod rednim brojem 7 nastupala na lokalnim izborima u Novom Sadu, kao lista nacionalne manjine.

„Ne znam, možda sam nekada u prošlosti negde napisao nešto ironično zato što su ti ljudi išli na izbore kao manjinska lista, iako je očigledno da nisu nacionalna manjina…“, rekao je Vujić i dodao da to svakako ne može da bude opravdanje za brutalni napad na njega.

Vujića je sinoć oko 23.15 fizički napao mlađi muškarac, koji mu je, pre nego što će ga udariti, rekao da ga napada zbog onoga što je pisao na Tviteru.

Vujić je za Betu sinoć ispričao da se vraćao sa treninga biciklom i da je u jednom momentu neko iz automobila počeo da mu trubi i da mu govori: “Stani, stani!”

“Stao sam i muškarac je počeo da viče ‘šta si to pisao po Tviteru’ i udario me je jako pesnicom u slepoočnicu, nakon čega sam pao i udario glavom o asfalt”, rekao je Vujić, koji je sporo govorio usled udarca.

Incident se dogodio na Bulevaru Evrope.

Milan Vujić je građanski društveni aktivista, koji je objavljivao članke u beogradskom listu Danas i na novosadskom portalu Autonomija.

Zastupa građanske, liberalne i antinacionalističke stavove, a govorio je i na protestima protiv režima proleća prošle godine.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovely Jubbly
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga