Milan Antonijević: Srpska i albanska mafija uvek dobro sarađivale i te veze nisu prekinute

"Oni savršeno funkcionišu, iako okolo stradaju obični ljudi"

29. maj 2019

Direktor Fonda za otvoreno društvo Milan Antonijević, ocenio je da bi bezbednosni aspekt morao što pre da uđe u okvir kosovskog dijaloga Beograda i Prištine.

„Moramo biti svesni da ni u jednom trenutku, i kada je sukob Srbije i Kosova bio u najvećoj snazi, saradnja i dobra organizacija između srpske i albanske mafije nije posustale ili imale problema. Srpska i albanska mafija su oduvek dobro sarađivale i te veze nikada nisu prekinute. Oni savršeno funkcionišu, iako okolo stradaju obični ljudi“, ocenio je Antonijević za „Danas“.

On je naveo da je ubistvo Olivera Ivanovića, političara sa severa Kosova, nedvosmisleno dokazalo da je rasvetljavanje krivičnih dela i hapšenje kriminalaca i sa srpske i sa albanske strane neophodno.

Direktor Fonda za otvoreno društvo je ocenio da je rasprava o Kosovu u Skupštini Srbije bila razočaravajuća „jer su učesnici u raspravi, koji su prisustvovali sednici, više bili zainteresovani za sticanje političkih poena, nego za konstruktivnu polemiku“, ali da je „optimističan utisak“ ostavila spremnost predsednika Srbije da se to pitanje konačno reši mirno i sporazumno.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga