Mijić: Vojvodina nije politički plen

Vojvođanska politika nikada nije bila na nižem nivou

14. maj 2015

Potpredsednik Liberalno demokratske partije (LDP) u Vojvodini Dušan Mijić izjavio je danas da Srbija treba da počne da se ponosi Vojvodinom kao svojim autonomnim delom, a ne svojim političkim plenom, što podrazumeva da se Ustavom Srbije definiše izvršna, sudska i zakonodavna vlast pokrajine.

“To podrazumeva da se Ustavom Srbije i Ustavom Vojvodine definiše izvršna, sudska i zakonodavna vlast, napravi katalog ljudskih i manjinskih prava sa ekonomskim slobodama i oformi mala i efikasna administracija, spremna da se uključi u evropske integracije i privredne tokove, tako što neće biti veliki teret svojoj privredi“, kazao je Mijić na otvaranju novih prostorija LDP u Novom Sadu.

On je poručio da će LDP Vojvodine na naredne Pokrajinske izbore izaći sa jasno definisanom politikom, koja prema njegovim rečima, ima široku podršku iako nije parlamentarna stranka.

“To podrazumeva dalje traganje za vojvođanskim konsenzusom sa nevladinim organizacijama, civilnim sektorom i drugim strankama radi definisanja novog ustavnog položaja Vojvodine”, kazao je Mijić.

Zamenik predsednika Pokrajinskog odbora LDP Predrag Patić rekao je da vojvođanska politika “nikada nije bila na nižem nivou”, te da je “postala politika sa asfalta”.

„Politika u Vojvodini se svela na dve parole sa asfalta vojvođanskih gradova ‘Pajtiću lopove’ i ‘Vučiću lažeš’. Ona se manifestuje i kroz činjenicu da se na svakoj sednici Skupštine Vojvodine postavlja pitanje da li će trenutna vlast opstati ili se promeniti”, upozorio je Patić.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga