Mijić: Vojvodina treba da se pobuni

Vojvođanska politika ne sme biti pasivna prema ovim pitanjima, nema nikog sem nas samih ko će se za to izboriti

13. dec 2011

Potpredsednik Liberalno-demokratske partije (LDP) Dušan Mijić pozvao je danas Skupštinu i Vladu Vojvodine da se oglase povodom toga Srbija nije dobila kandidaturu za EU, čime je, kako je ocenio, u velikoj meri ugrožena vojvođanska ekonomija.

„Skupština i Vlada Vojvodine imaju priliku da se odrede prema politici koja nam nudi odlaganje pristupanja EU unedogled. Vojvođanska politika ne sme biti pasivna prema ovim pitanjima, nema nikog sem nas samih ko će se za to izboriti“, rekao je Mijić na konferenciji za novinare u Novom Sadu.

Ocenio je da se moraju naći nova politička rešenja koja će omogućiti Vojvodini da se razvija i rekao da postoje i „drugačiji signali“ iz Demokratske stranke, a ne samo poruke lidera te partije Borisa Tadića da će se nastaviti sa politikom „i Kosovo i EU“.

„Kako je moguće istim sredstvima ođednom postići potpuno drugačiji cilj? To je pogrešna politika“, kazao je Mijić. Prema njegovim rečima, zbog takve neodlučne politike Vojvodina je danas „dovedena do narodnih kuhinja i ispod prosečne razvijenosti“.

Naveo je da bi se s dobijanjem kandidature Srbiji otvorili pretpristupni fondovi vredni 300 miliona evra, a ulaskom Srbije u EU samo za poljoprivredu bi se otvorili fondovi vredni 1,7 milijardi evra, što je deset puta više od godišnjeg agrarnog budžeta Srbije, a od toga bi najveću korist imala Vojvodina. „Svaki građanin Vojvodine gubi svakim danom odlaganja priključenja EU“, rekao je Mijić.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga