Mijić: Ulični protesti su pretnja miru u Vojvodini

Teško je razumnom čoveku objasniti koji su razlozi centralne vlasti da organizuje proteste protiv regionalne vlasti

20. apr 2013

Predsednik Pokrajinskog odbora Liberalno-demokratske partije Dušan Mijić podržao je danas inicijativu da Skupština Vojvodine usvoji Predlog deklartacije o zastsiti ustavnih i zakonskih prava Vojvodine i najoštrije osudio pokušaje rušenja pokrajinske vlasti „na ulici“.

„Teško je objasniti koji su razlozi centralne vlasti da organizuje proteste protiv regionalne vlastikoja, kroz institucije, traži poštovanje Ustava i zakona. Umesto da se problemi rešavaju u institucijama sistema, ponovo je bilo ulici prepušteno da vaninstitucionalno pokušava menjati stvarnost“, naveo je Mijić u saopštenju za javnost.

On je ocenio da su pretnje smrću koje su upućene predsedniku Vlade Vojvodine Bojanu Pajtiću, vrlo jasna „pretnja miru“ u Vojvodini i zatražio od nadležnih da otkriju ko stoji iza njih.

Evropski pokret osudio pretnje Pajtiću

Evropski pokret u Srbiji najoštrije je danas osudio pretnje smrću koje su upućene predsedniku Vlade Vojvodine Bojanu Pajtiću i ocenio da je pokrajinski premijer u poslednjih mesec dana izložen „najprimitivnijem javnom linču“.

„Pozivamo predstavnike svih političkih stranaka da se politički dijalog premesti sa ulice u skupštinu“, navela je novosadska podružnica Evropskog pokreta u saopštenju za javnost.

Ocenjuje se da poslednji fizički i verbalni napadi na lidere stranaka koje predstavljaju opoziciju vladajućoj republičkoj koaliciji, kao i stvaranje atmosfere straha i nesigurnosti kod građana Vojvodine pokazuju „pravo lice“ politike koju vodi republička vlada, a za koju se verovalo da je napravila otklon od destruktivne politike koju su vodile devedesetih godina.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga