Mijić: Napadi na NVO, RTV i NDNV su poziv na nasilje

Takvi napadi neće ostati bez odgovora

27. jan 2013

Predsednik Pokrajinskog odbora Liberalno-demokratske partije (LDP) Dušan Mijić najoštrije je danas osudio napade pojedinih medija i organizacija na udruženja građana, Radio-televiziju Vojvodine (RTV)i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) i ocenio da ti napadi zapravo predstavljaju „poziv na nasilje“.

„Napadi na NVO, NDNV, RTV predstavljaju poziv na nasilje protiv politike i inicijativa koje se zalažu za autonomiju Vojvodine, ljudska prava i evropski put Vojvodine i Srbije“, rekao je Mijić novinarima u Novom Sadu. Dodao je da „takvi napadi neće ostati bez odgovora“ i pozvao sve prodemokratske stranke i aktere da se najoštrije suprotstave ovom pozivu na nasilje, koji podseća na pokušaj linča neistomišljenika iz devedesetih godina prošlog veka.

Mijić je kazao da je zapravo reč o novim pokušajima ponižavanja Vojvodine, koji su započeti odlukom Ustavnog suda Srbije iz jula prošle godine da ospori ionako male nadleznzosti pokrajine, a nastavljaju se pretnjama i zahtevima za ukidanje Vojvodine. „To predstavlja uvredu za ogromnu većinu građana Vojvodine. Reč je o pokušajima novog ponižavanja Vojvodine, kojima se mora stati na put“, poručio je Mijić.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga