Mijić: LDP za redefinisanje energetskog sporazuma sa Rusijom

“Vreme je da bivši vlasnici dobiju nazad svoju zemlju”

27. feb 2014

Predsednik Liberalno-demokratske partije (LDP) Vojvodine Dušan Mijić izjavio je danas da će se ta stranka zalagati za redefinisanje energetskog sporazuma sa Rusijom, za koji je rekao da je duboko štetan za Vojvodinu.

“Gaspromnjeft vadi 700 miliona evra nafte godišnje, ostavljajući u Banatu potpunu pustoš i plaćajući u mizernom delu tri odsto za rudnu rentu”, rekao je Mijić na konferenciji za novinare.

On je za “štetni” energetski sporazum okrivio tadašnjeg premijera Srbije Vojislava Koštunicu i tadašnjeg predsednika Srbije Borisa Tadića, za kojeg je rekao da se nikada nije pokajao zbog toga, kao ni zbog donošenja Ustava Srbije iz 2006. godine.

Mijić je podsetio da se sutra navršava 40 godina od usvajanja Ustava Vojvodine u socijalističkoj Jugoslaviji i dodao da je u periodu od 1974. do 1990. godine imala period svog najvećeg razvoja i kada je BDP te pokrajine bio odmah iza slovenačkog, a ponekad i veći od njega. “Danas Hrvatska i Slovenija imaju tri do četiri puta veći BDP od Vojvodine”, kazao je Mijić.

On se založio i za efikasniji način sprovođenja procesa vraćanja poljoprivrednog zemljišta građanima. “Vreme je da bivši vlasnici dobiju nazad svoju zemlju”, poručio je Mijić.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga