Mijatović: Istražiti hakerske napade

Novinarima omogućiti da rade svoj posao bez ometanja

21. okt 2014

Predstavnica OEBS za slobodu medija Dunja Mijatović pozvala je danas vlasti u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Albaniji da istraže sve hakerske napade na medijske portale i ocenila da oni predstavljaju opasnost za slobodu medija.

„Videli smo maliciozna poricanja nedavnih napada koji ometaju aktivnost novinara. Oni moraju biti istraženi od strane nadležnih organa država“, poručila je Mijatović.

U njenom saopštenju se podseća da su u Srbiji žrtve hakera bili portali 24sata.rs, Blica, e-novina, Kurira i Telegrafa. Kako se dodaje, pre dva dana su napadnuti i bosanski portal Buka i sajt novinske agencije Fena, dok je prošle nedelje hakovan i portal Albanskog javnog emitera, na kojem su postavljene provokativne slike.

„Takvi napadi predstavljaju opasnost za sigurnost na internetu, koja je od vitalnog značaja za slobodne medije i slobodan protok informacija“, navela je predstavnica OEBS-a za slobodu medija.

Mijatović je ocenila i da se broj hakerskih napada povećao, te da oni moraju biti istraženi kako bi se novinarima omogućilo da rade svoj posao bez ometanja.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga