Mihaljica: Nisam kupovao glasove

Pokrajinski poslanik Dejan Mihaljica tražio od policije da se ispitaju navodi iz teksta na Autonomiji

03. jula 2017

Pokrajinski poslanik Pokreta obnove Kraljevine Srbije i predsednik Odbora za kulturu i informisanje Skupštine Vojvodine Dejan Mihaljica iz Temerina, u razgovoru za Autonomiju, najoštrije je demantovao navode da je kupovao glasove tokom predsedničkih izbora u aprilu ove godine u Bačkom Jarku.

Nakon priloga koji je objavljen na našem portalu, Mihaljica je sam sebe prijavio policiji, zahtevajući od nje da istraži navode iz teksta.

„U prijavi sam tražio da policija proveri tvrdnje anonimnih svedoka koji su naveli da su me videli kako plaćam glasove. Policija i tužilaštvo su ispitali sve okolnosti i navode u tekstu Autonomije i zaključili da nisam izvršio pomenuto krivično delo. Time je utvrđeno da su navodi svedoka neosnovani“, rekao je Mihaljica.

On je naveo da će protiv osoba koje se skrivaju iza ovih lažnih optužbi preduzeti sve zakonske mere.

Poštujući pravo na zaštitu izvora, portal Autonomija nije otkrio identitet očevidaca koji su nam dostavili objavljenu informaciju.

Redakcija Autonomije, u kontekstu ozbiljnih izbornih nepravilnosti koji su se dešavali u Srbiji tokom predsedničkih izbora, pristupila je informaciji koju smo dobili od građana sa dužnom novinarskom pažnjom i, imajući u vidu interes javnosti, objavili smo je.

(Autonomija)
Fotografija: Skupština Vojvodine

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga