Mihajlović: Očekujem stabilno finansiranje RTV

Mihajlović je izrazio nadu da će se uz sredstva koja se očekuju rešiti i pitanje nove zgrade RTV

03. avg 2014

Generalni direktor Radio-televizije Vojvodine (RTV) Srđan Mihajlović izjavio je da posle donošenja seta medijskih zakona u Skupštini Srbije ne očekuje nikakve poteškoće u finansiranju pokrajinskog javnog servisa.

Kada su u pitanju promene načina finansiranja javnih servisa, Mihajlović očekuje da u funkcionisanju Javnog servisa Vojvodine ne bude nikakvih poteškoća, imajući u vidu, kako je objasnio, da bi sredstva koja treba da se dobiju iz budžeta do kraja godine i tokom sledeće godine trebalo da budu na nivou  dovoljnom za funkcionisanje.

Novi set medijskih zakona, prema rečima generalnog direktora RTV Srđana Mihajlovića, donosi definisano okruženje u kome će mediji, u skladu sa tom zakonskom regulativom, na pravi način odgovoriti na ono što je njihova zakonom definisana obaveza, ali i njihova prava.

„Tehnološki razvoj i programska inovacija su deo naše svakodnevice“, rekao je Mihajlović.

On je podsetio na činjenicu da je pre petnaest godina razrušena zgrada Televizije Novi Sad i uništena kompletna tehnika.

„I pored napora i snalaženja u proteklom periodu, ta medijska kuća nije bila u mogućnosti da na pravi način tehnički odgovori zahtevima koje postavlja savremeni trend“, ocenio je direktor RTV.

Neki rezultati postoje u poslednje vreme ali je to, kako je rekao, daleko od onog što je neophodno.

Mihajlović je izrazio nadu da će RTV, kroz sredstva koja se očekuju, kao i kroz otvorenost Srbije ka fondovima Evropske unije, obezbediti rešavanje pitanja novog doma – zgrade Radio-televizije Vojvodine – i ostalih elemenata koji bi doveli do toga da programski sadržaji budu u skladu sa postavljenim ciljevima i zadacima.

(RTV)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Diplomci
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga