Mihailo: SPC napaja crnogorski narod srpskim nacionalizmom

"SPC želi preko Amfilohija Radovića da ponovi nad Crnom Gorom 'nesrećno prošlo vreme, ali bez prolivanja krvi'"

08. apr 2018

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve (CPC) Mihailo pozvao je danas na uskršnjoj liturgiji na obnovu i očuvanje CPC i kazao da se Beogradska patrijaršija trudi „da silom i pretnjom“ nezakonito stečenu crkvenu imovinu u Crnoj Gori pretvori u pravo.

Kriterijumi na kojima se temelji ambicija SPC je da pravdu dovede do apsurda, jer je po tome novome ustavu otimačina tuđeg pravda. To je ujedno pretnja i poziv na slamanje ustavnoga poretka Crne Gore, čemu vlasti moraju odgovoriti primereno opasnostima same pretnje, poručio je Mihailo, prenosi Televizija Crne Gore.

On smatra da SPC želi preko Amfilohija Radovića da ponovi nad Crnom Gorom „nesrećno prošlo vreme, ali bez prolivanja krvi“.

Srpska pravoslavna crkva napaja crnogorski narod srpskim nacionalizmom i svetosavskim šovinizmom, a srpski patrijarh Irinej, veoma obrazovani teolog, objavljuje istorijsku novost da je Sveti Sava primio monaštvo u Ruskoj pravoslavnoj crkvi, koja tada nije ni postojala, što je neistina i istorijska laž, rekao je Mihailo.

(Danas)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga