Migranti pomažu građanima Srbije

"Virus ne pravi razliku između građana i izbeglica"

04. maj 2020

Migranti i izbeglice koji se trenutno nalaze u Srbiji uputili su pismo Vladi Srbije u kojem su ponudli pomoć u borbi protiv koronavirusa, naglasivši da se svi zajedno nalazimo pred istim problemom, a da među njima ima bolničara, ali i radnika koji bi mogli da rade na dezinfekciji ulica.

Kako je saopštio EU info centar, u prihvatnim centrima u Bujanovcu i Adaševcima i u azilskom centru u Krnjači, čije funkcionisanje pomaže Evropska unija, migranti šiju zaštitne maske koje mogu da se iskuvavaju i da se iznova koriste, za radnike javnih službi Srbije.

U prihvatnom centru u Bujanovcu dnevno se sašije oko 40 ovakvih zaštitnih maski.

Migranti su u pismu poručili da virus ne pravi razliku između građana i izbeglica, i da svi stojimo jedni uz druge u zajedničkoj borbi protiv virusa korona.

U saopštenju se podseća da su prihvatni centri u kojima su smešteni migranti opremljeni i funkcionišu zahvaljujući pomoći Evropske unije koja je od 2015. godine, donirala više od 117 miliona evra državnim institucijama, lokalnim samoupravama, međunarodnim organizacijama i organizacijama civilnog društva.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Kampanja
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga