Mićunović: SNS i SPS ne znaju šta znači autonomija

"Uvek su bili protiv autonomije Vojvodine"

22. mar 2016

Predsednik Političkog saveta Demokratske stranke Dragoljub Mićunović izjavio je da Srpska napredna stranka (SNS) i Socijalistička partija Srbije (SPS) ne znaju šta znači autonomija Vojvodine.

Mićunović je za Radioteleviziju Vojvodine rekao da ga ne čudi što te dve stranke insistiraju na priči o tome da autonomija Vojvodine ne sme da naruši jedinstvo Srbije.

„To je njihova stara priča, na tome su insistirali od početka, tako su pokušavali da razviju nacionalizam, i u Vojvodini. Uvek su bili protiv autonomije Vojvodine“, kazao je Mićunović.

On je ocenio da SNS i SPS „zapravo ne znaju šta znači autonomija“.

„To je potpuno politički pogrešno. Zalaganje za autonomiju je upravo dokaz da želite da budete u celini, deo celine, autonomija nije separatizam. O tome je raspravljao i Savet Evrope, između ostalih, i doneo zaključak da autonomije zapravo razvijaju države“, naveo je Mićunović.

Mićunović je naglasio da odluka da se na izbore ne ide u jednoj proevropskoj opozicionoj koloni nije bila pogrešna, ali da to ne znači i da se odustalo od objedinjavanja svih koji su nekada bili u Demokratskoj stranci.

„Nije propala ideja o jedinstvenoj DS, ali morate znati da stranke čine ljudi, a neki su raskoli bili veoma nedavno. Potrebno je vreme, posle izbora možemo videti kako ko stoji, pa da usaglasimo programe, da ustanovimo procedure“, kazao je Mićunović.

On je ocenio da je “evropejstvo naprednjaka opsenarstvo“.

„Njihov proevropski kurs je daleko od stvarne Evrope. Na primer, ako nemate slobodu govora kroz medije, kao što je danas slučaj u Srbiji, onda imate carstvo tajni. Privatizacija države je daleko od evropskog društva“, rekao je Mićunović.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga