Mićunović: SNS da se izvini žrtvama fašizma zbog stranačkog objekta u nekadašnjem logoru

"Postoje mesta koja se poštuju, njihovo korišćenje u propagandne svrhe je ruganje žrtvama"

27. jan 2018

Poslanik Demokratske stranke (DS) Dragoljub Mićunović je danas pozvao vladajuću Srpsku naprednu stranku (SNS) da se izvini javnosti zbog „korišćenja prostorija nekadašnjeg logora Staro sajmište u propagandne svrhe i ruganja žrtvama fašizma i nacizma“.

Povodom 27. januara, Međunarodnog dana sećanja na žrtve Holokausta, Mićunović je u saopštenju ocenio da je korišćenje prostorija nekadašnjeg nacističkog logora u stranačke propagandne svrhe „bacanje u zaborav svih zločina, fašističkih ideologija i režima tokom dvadesetog veka, koji moraju biti stalno u sećanju“.

„Zato moraju da postoje mesta koja se poštuju. Korišćenje svih tih prostora u propagandne svrhe, a vidim da SNS tu ima svoje odbore, predstavlja devastiranje tog mesta i ruganje tim žrtvama. Zbog toga mislim da je veoma važno da se javnost uzbudi i da se umesto arogantnog odgovora, izvine svi koji su upotrebili taj prostor u propagandne svrhe“, kazao je Mićunović, prenela je DS.

On je ocenio da je „problem totalitarizma što misli da sme i može sve“.

„Sadašnja vlast je potpuno opsednuta jednim takvim osećanjem da tiranijom većine u parlamentu i svojim ponašanjem, apsolutno može ono što drugi ne mogu. Nema veće opasnosti za svaku vlast nego kad uobrazi da može i sme sve„, rekao je funkcioner Demokratske stranke.

Povodom izveštaja medija, uz fotografije, da je SNS pred martovske izbore u Beogradu otvorila kancelariju u prostoru nekadašnjeg logora Staro sajmište, predsednik SNS i šef države Aleksandar Vučić je ove nedelje izjavio da ne zna za to i da će se izviniti ako je neko „bilo šta pogrešio“.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga