Mićunović: Izbori test nezadovoljstva građana, Vučić gazi parlament

SNS neprestano laže i ponižava građane do nepodnošljivosti

18. mar 2016

Predsednik Političkog saveta Demokratske stranke (DS) Dragoljub Mićunović izjavio je večeras da su predstojeći izbori test nezadovoljstva i razočaranosti građana vlašću Srpske napredne stranke (SNS) i optužio predsednika te stranke i Vlade Srbije Aleksandra Vučića da ponižava parlamentarizam u Srbiji.

“Izbori su test da se izmeri nezadovoljstvo i razočaranost građana vlašću, koju karakteriše neznanje, grabljivost i laž”, rekao je Mićuunović na tribini na kojoj je promovisana njegova knjiga “Susret sa stvarnošću” u Skupštini Vojvodine.

Optužio je SNS da neprestano “laže i ponižava građane do nepodnošljivosti” i ocenio da će “naprednjake” to odvesti u propast.

Optužio je Aleksandra Vučića da “najdirektnije, najbrutalnije i najprimitivnije gazi” parlament, iako je Skupština Srbije nosilac suvereniteta i iako je skupština ta koja bira vladu a ne obrnuto.

“On želi da demonstrira kako je parlament koješta. On demonstrira apsolutnu želju za moć. U pitanju je zla namera: on želi da zgazi parlamentarizam, koji mu je smetnja. Kao što je kralj Aleksandar rekao, kada je raspustio parlament, da između njega i naroda nema posrednika”, ocenio je Mićunović.

On je kritikovao intelektualce u Srbiji i rekao da bi intelektualac po definiciji morao da predstavlja savest svoje zemlje, koji mora da ustane protiv samodržavlja, diktature, apsolutizma.

“Intelektualci, najveći deo njih, postaju činovnici, zadovoljni nekim statusom, mada je on bedan. I zato nam istina izmiče”, rekao je Mićunović.

Potpredsednica DS-a Nataša Vučković kazala je da je ta stranka uspela da se profiliše kao jedina stvarna opozicija i alternativa SNS-u i ocenila da će zbog toga veliki broj građana glasati za DS.

“Gotovo je sa cepanjem DS-a, DS je simbol demokratije u Srbiji”, kazala je Nataša Vučković i dodala da ta stranka treba da prestane sa izvinjavanjem za greške koje je činila kada je bila na vlasti.

Izdavač Gojko Božović rekao je da je Srbija društvo koje ne može da odoli “provalama novog varvarstva”.

On je ocenio da strah u društvenom životu parališe čitave profesije, institucije i pojedince.

Knjiga “Susret sa stvarnošću” predstavlja zbrku novinskih intervjua i autorskih tekstova Dragoljuba Mićunovića.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga