Mesna zajednica protiv Dino-parka

Borba za novosadske zelene površine

25. juna 2015

Ne sleže se prašina oko najavljenog postavljanja Dino-parka, u parku pored železničke stanice u Novom Sadu. Raspisana je peticija protiv ovog projekta, prikupljeno je dve hiljade potpisa, a mesna zajednica „Omladinski pokret“ organizovala je i dečju radionicu „Volim svoj park“, kao apel da se odustane od planiranog preuređenja železničkog parka.

Borba za novosadske zelene površine. Ovako akciju „Volim svoj park“, predstavljaju članovi Mesne zajednice „Omladinski pokret“.

Najavljeno postavljanje dino-parka i naplaćivanje pri ulasku, za njih je stavljanje lične koristi pojedinaca, ispred koristi Novosađana i njihove dece, koja neće moći slobodno da uživaju u ovom parku.

„Mesna zajednica na čijoj se teritoriji nalazi park je odmah je odmah shvatila o čemu se tu radi, i mi nismo želeli da dopustimo da nam otmu jedan park. To je park u kome najveći broj naših građana u jednom periodu svog života boravi“, kaže za RTV Marko Mirković, predsednik Mesne zajednice „Omladinski pokret“.

Tatjana Ranković iz MZ „Omladinski pokret“ objašnjava da građani imaju želju da imaju jednu lepu zelenu površinu gde svaki dan mogu da borave.

„Da naši građani, naša deca, vidite da ih ovde ima jako puno, mogu svaki dan tu da odlaze… To je naš cilj“, zaključuje Tatjana Ranković.

A Ljubica Jakoviljević-Knežević se boji da građani neće moći u park da ulaze slobodno  sa decom i unucima, da šetaju bez da plate ulaznicu.

„Ulaznica, po nama, ne bi trebalo da se plaća. Park je slobodna teritorija i zelena površina svih građana grada Novog Sada“, ocenjuje Jakoviljević-Knežević.

U Novom Sadu se planira pravljenje dino-parka, na teritoriju sadašnjeg parka kod Železničke stanice. Po planu, biće izloženo 16 eksponata dinosaurusa, park će biti ograđen, a karta za ulaz će iznositi 200 dinara. Kako su poručili iz Mesne zajednice, oni neće odustati od borbe za očuvanje svog parka, i kako kažu u narednom periodu intenziviraće svoje proteste.

(RTV)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga