Mesić: Falsifikovanje istorije

Bivši predsednik Hrvatske Stjepan Mesić izjavio je danas da Hrvatska nikada nije bila razjedinjenija. On je istaka…

07. jan 2018

Bivši predsednik Hrvatske Stjepan Mesić izjavio je danas da Hrvatska nikada nije bila razjedinjenija.

On je istakao da je Hrvatska suočena sa pošasti, jer se falsifikuje istorija, pa se pobednici iz Drugog svetskog rata proglašavaju gubitnicima, a gubitnici pobednicima.

Krivac za to je obrazovanje, jer ako mladom čoveku ne date pravo obrazovanje on će prihvatiti ono što mu se nudi, a to su falsifikati istorije i ustašizacija koja Hrvatskoj ne da da diše, rekao je Mesić gostujući u emisiji HRT „Nedeljom u dva“.

Komentarišući njegovo svedočenje na Haškom sudu, Mesić je rekao da je samo govorio istinu.

Sada me napadaju oni koji su pokušavali sakriti istinu i hteli da kažu ono što bi pomoglo Hrvatskoj u jednom trenutku, ali bi u budućnosti bio potpuni promašaj, kazao je Mesić.

On je demantovao da je optužio rukovodstvo Hrvatske za učestvovanje u ratu u Bosni i Hercegovini.

Rekao sam istinu – da je za slanje vojske u drugu državu bila neophodna odluka Sabora, a nje nije bilo.

Oni koju su prelazili granicu kao hrvatski vojnici nisu tamo bili na osnovu odluke Sabora, nego na osnovu naredbe nekog pojedinca ili grupe i zato oni mogu individualno da odgovaraju, rekao je Mesić.

Govoreći o događajima uoči početka rata u Jugoslaviji, Mesić tvrdi da mu je tadašnji član Predsedništva SFRJ iz Srbije Borislav Jović rekao da Srbiju ne zanima hrvatska teritorija, već 63 odsto teritorije Bosne i Hercegovine.

Mesić je rekao da nije prisustvovao prvom sastanku Franje Tuđmana i Slobodana Miloševića u Karađorđevu, a navodi da je Tuđman po povratku u Zagreb tvrdio da mu je Milošević rekao
da Hrvatska može da uzme Kladušu, Cazin i Bihać, jer ga to ne zanima.

Pitao sam Tuđmana šta će na to reći Alija Izetbegović, a on je odgovorio: „Alija tu nema šta da kaže, kad se hrvatske i srpske makaze spoje za trećeg tu nema problema“.

Mesić nije poštedeo ni crkvu, rekavši da danas u noj postoje „čisti fašistoidi“, a odluku predsednice Kolinde Grabar Kitarović da kancelariju povremeno seli u manje hrvatske gradove uporedio je sa nošenjem Titove štafete.

(Danas)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga