Mesec tolerancije: Snimite svoju poruku protiv mržnje

Glavna nagrada za pobednika je poseta institucijama Saveta Evrope u Strazburu

16. nov 2014

Subotica je prvi grad u kojem će danas biti organizovana akcija Lajkomat karavana. Građani će moći  da snimaju na aparatima video poruke kojima se afirmišu tolerancija i ljudska prava.

Kancelarija za ljudska i manjinska prava zajedno sa Ministarstvom omladine i sporta, uz podršku više neformalnih grupa mladih sa lokala, organizovaće i takmičenje Ambasador tolerancije i ljudskih prava, a karavan će putovati od Subotice do Novog Pazara.

„Ovom akcijom želimo da omogućimo mladim ljudima da svima kažu zašto veruju u toleranciju i da na taj način postanu Ambasadori tolerancije i ljudskih prava“, objasnila je direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Suzana Paunović.

Pobednik takmičenja za Ambasadora tolerancije i ljudskih prava biće osoba čija video poruka bude najviše šerovana. Glavna nagrada za pobednika je poseta institucijama Saveta Evrope u Strazburu. Video poruke biće postavljene na portal www.nemrznji.rs, a zvanični haštagovi su #verujem #tolerancija #nemrznji.

Mesec tolerancije i ljudskih prava se obeležava od 16. novembra – Međunarodnog dana tolerancije, do 10. decembra – Međunarodnog dana ljudskih prava, pod sloganom „Verujem u toleranciju“.

Generalna skupština UN je 16. novembra 1996. godine pozvala države članice da obeleže Međunarodni dan tolerancije, a godinu dana ranije države članice UN su usvojile Deklaraciju o principima tolerancije u kojoj je istaknuto da tolerancija nije ni povlađivanje ni ravnodušnost, već je poštovanje širokog spektra kultura, oblika izražavanja i humanosti i predstavlja priznanje univerzalnih ljudskih prava i sloboda drugih.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga