Merkel blokirala Trampa na Tviteru

Nakon što je Tramp objavio tvit u kom tvrdi da njegovim posmatračima nije dozvoljen ulazak u sobe za brojanje glasova, Merkel ga je blokirala i prijavila

08. nov 2020

Nakon što je demokrata Džo Bajden proglašen za 46. predsednika Sjedinjenih Država, nemačka kancelarka Angela Merkel brže-bolje je otpratila aktuelnog predsednika Donalda Trampa na Tviteru. I ne samo to – Merkel je blokirala Trampa, te prijavila jedan njegov tvit.

Nakon što je Tramp objavio tvit u kom tvrdi da njegovim posmatračima nije dozvoljen ulazak u sobe za brojanje glasova, te da je zapravo on pobednik ovogodišnjih izbora, ubrzo je usledila reakcija nemačke kancelarke.

“Posmatračima nije dozvoljen ulazak u sobe za brojanje glasova. Pobedio sam na izborima, osvojio sam 71.000.000 legalnih glasova. Loše stvari su se dogodile što naši posmatrači nisu smeli da vide. Ovo se nikada nije dogodilo. Milioni glasačkih listića poslati su poštom ljudima koji to nikada nisu tražili!”, napisao je velikim slovima Tramp na Tviteru.

Odgovor Merkel na navode aktuelnog predsednika bio je posve zanimljiv. Kancelarka je blokirala Trampa na ovoj društvenoj mreži, te prijavila njegov tvit.

Prethodno je kancelarka otpratila Trampa na pomenutoj mreži, odmah nakon što su demokrate Džo Bajden i Kamala Haris proglašeni novim predsednikom i potpredsednicom SAD.

Merkelova je među prvima čestitala Bajdenu i Haris na izbornoj pobedi.

“Želim mu sreću i uspeh od sveg srca”, navela je između ostalog kancelarka.

U izjavi koju je na Tviteru preneo portparol vlade Štefan Zajbert, Merkelova je navela da je “transatlantsko prijateljstvo nezamenljivo ako se žele prevazići veliki izazovi ovog vremena”.

Inače, nemački magazin “Špigl” objavio je posle pobede Bajdena naslovnu stranu, koja je sušta suprotnost onoj koju je objavio 2017. godine, nakon pobede Donalda Trampa.

Na crtežu se vidi kako Bajden sa zaštitnom maskom na licu vraća glavu Kipu slobode, uz natpis “Učiniti Ameriku ponovo velikom”.

Za razliku od ovog, crtež koji je objavljen 4. februara 2017. godine prikazuje kako Tramp u jednoj ruci drži odrubljenu glavu Kipa slobode, a u drugoj krvavi nož uz natpis “Amerika na prvom mestu”.

(Nova.rs)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovely Jubbly
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga