Mere za povećanje bezbednosti u Vojvodini

O bezbednosnoj situaciji u Vojvodini, posebno u opštinama Temerin, Bečej, Novi Sad i Subotica

12. feb 2013

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Vanja Vukić i predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor dogovorili su se danas o merama za povećanje bezbednosti u Vojvodini, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Kako se navodi u saopštenju, Vukić i Pastor razgovarali su u Beogradu o bezbednosnoj situaciji u Vojvodini, posebno u opštinama Temerin, Bečej, Novi Sad i Subotica.

Oni su se dogovorili da MUP u narednom periodu preduzme odgovarajuće mere i aktivnosti radi povećanja bezbednosti u tim opštinama.

Takođe, dogovoreno je da MUP obavi analizu situacije na terenu i na osnovu nje sačini plan mera i aktivnosti.

U tim opštinama prethodnih meseci dogodio se niz incidenata, a u Temerinu je bilo i etnički motivisanih tuča.

Plan tih mera i aktivnosti, predsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić predočiće Pastoru na sastanku koji će biti održan narednih dana.

Vukić je kazao da će policija učiniti sve što je u njenoj nadležnosti da doprinese rešavanju aktuelnog problema i povećanju bezbednosti u Vojvodini.

Pastor i Vukić su se složili da je za povećanje nivoa bezbednosti u Pokrajini, pored aktivnosti policije, potrebno i preventivno delovanje svih segmenata društva – lokalne samouprave, pravosudnih organa, škola, roditelja.

(Beta) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga