Medvedev penzionerki sa Krima: Nemamo novca, izdržite!

Riječi premijera Rusije Dmitrija Medvedeva da nema novca za povećanje penzija na internetu su predmet ismijavanja

08. juna 2016

Riječi premijera Rusije Dmitrija Medvedeva: „Nemamo novca, izdržite“, izgovorene kao odgovor na zahtjeve za povećanje penzija na Krimu, na internetu su postale predmet ismijavanja.

Ruski komičar Semjon Slepakov je na originalan i satiričan način opjevao odgovor ruskog premijera, prenosi Anadolija.

Slepakov je napisao pjesmu „Obraćanje narodu“, a video podijeljen na internetu u vrlo kratkom vremenu imao je više od 2,3 miliona pregleda.

U pjesmi se govori o tome kako vlasti neprestano rade, ali da opet nemaju novca. Kao refren iskorištene su riječi Medvedeva: „Nemamo novca, izdržite“.

Medvedeva je tokom njegove posjete Krimu, penzionerka koja je rekla da prima 8.000 rublji (blizu 120 dolara), upitala kada će penzije biti povećane.

Na to joj je ruski premijer odgovorio da trenutno nema novca i da će, kada situacija bude bolja, doći do povećanja, a do data penzioneri da se strpe i izdrže.

Između ostalog, u pjesmi se navodi:

Pozdrav svim Rusima, ja sam vaš premijer… Kako bismo poboljšali vaše živote, poduzeli smo niz efikasnih mjera…Imamo rezultate…Nemamo novca…Želim vam lijep dan…Izdržite…Nemamo novca… Idemo na odmor sretni i sa čistom savješću…Jer smo radili bez predaha…Luksuzne jahte i privatni avioni nas čekaju…Maldivi čekaju, Monte Carlo, London i Phuket…Poveli bismo vas sa nama…Ali nemamo novca.

(Al Jazeera)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga