Medved iz Srbije prešao u Mađarsku pa se vratio

Medved "prešao granicu" kod Bačkog Brega

04. dec 2013

Policija Mađarske otkrila je kod mesta Santovo, u blizini mađarsko-srpske granice Santovo-Bački Breg, jednog medveda koji je po svemu sudeći prešao na mađarsku stanu iz Srbije.

Portparol Policijske uprave u Županiji Bač-Kiškun u Mađarskoj Krištof Gal, čovek koji je zadužen za rad sa kammerom osetljivom na toplotu obavestio je dežurnog u graničnoj policiji Santova da je otkrivena izuzetno velika toplotna slika neobičnog oblika, preneo je večeras portal Vojvodina danas (www.vajma.info).

Na lice mesta odmah je poslata patrola i ubrzo je otkriveno da je reč o medvedu koji je, kada je primetio patrolu, ustao a odmah potom ponovo legao na zemlju.

Policajci su odmah obavestili mesno lovačko društvo u Santovu i nadležne organe u Srbiji. Uspostavili su kontakt i sa rukovodiocem zoološkog parka u mestu Kolut u Srbiji, koji ih je obavestio da su njihova oba medveda u svojim kavezima.

Kada su se lovci iz Santova zajedno sa graničnom patrolom približili medvedu, on se uplašio i pobegao u Srbiju, navodi portal Vojvodina danas i precizira da se događaj zbio u utorak.

(Autonomija/Vajdasag Ma) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga