Međusobne optužbe LDP-a, NDS- i LSV-a

Ključne reči: briga za Vojvodinu

22. feb 2014

Nova demokratska stranka (NDS) i Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) u odvojenim saopštenjima večeras su odgovorili na oštre kritike koje im je danas uputio predsednik Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović i poručili mu da je „u očaju“ zbog sve neizvesnijeg prelaska izbornog cenzusa.

„Podrška dobrim idejama LDP-a je uvek pružana, a ove najnovije napade lažima ćemo pripisati njegovom očaju u sve neizvesnijoj borbi za prelazak cenzusa“, naveo je Pokrajnski odbor NDS-a u saopštenju za javnost. Ta stranka je navela da se zalaže za promenu Ustava, proces decentralizacije i definisanje autonomije Vojvodine, što se vidi i kroz činjenicu da je na listi koalicije koju predvodi NDS 110 od ukupno 250 kandidata sa teritorije Vojvodine.

Gradski odbor LSV iz Zrenjanina optužio je Čedomira Jovanovića da dolazi u Vojvodinu da poruči kako mu trebaju glasovi, a ne da se suštinski bori za prava te pokrajine. „Nama ne trebaju vatreni govori proroka iz Beograda, nego ljudi koji će se iz Vojvodine boriti za vojvođanske interese“, poručio je LSV.

Čedomir Jovanović je danas u Zrenjaninu rekao da predsednik LSV i njegova stranka više ne znače ništa jer su „postali Boris Tadić“. On je NDS nazvao „krnjom demokratskom strankom“ na čelu sa „starim Tadićem“. „Jedini siguran glas je glas za LDP. Čanak ne postoji, jer je on Tadić, Tadić ne postoji jer on autonomiju razume samo kao priču za prikupljanje vlasti za sebe“, kazao
je Jovanović.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga