Međusobne optužbe LDP-a i DS-a u Novom Bečeju

Ko je kupio Šlezingerovu palatu?

23. jul 2013

Liberalno-demokratska partija (LDP) i Demokratska stranka (DS) u Novom Bečeju razmenile su danas optužbe za finansijske malverzacije u toj opštini, nakon letaka-karikatura koji su proteklih dana deljeni građanima te opštine.

Na lecima sa karikaturama prikazan je predsednik te opštine Saša Šućurović i na njima je optužen za finansijske malverzacije i za okretanje leđa dugogodišnjim političkim koalicionim partnerima.

Na karikaturama na letku Šućurović je prikazan kako razmišlja o evrima ispred Šlezingerove palate, jedne od najlepših zgrada u centru Novog Bečeja, koju je u međuvremenu kupio njegov pomoćnik Miljan Isakov.

U toj opštini u maju mesecu LDP, iz kojeg je i Šućurović, napravila je koaliciju za Srpskom naprednom strankom (SNS).

Opozicija u Novom Bečeju, predvođena Demokratskom strankom (DS), optuživala je posle toga Šućurovića da je omogućio zameniku predsednika opštine Miljanu Isakovu da kupi Šlezingerovu palatu i da je to bila „cena koalicije“ sa SNS.

U današnjem saopštenju za javnost iz Šućurovićevog kabineta navodi se da iza akcije sa lecima-karikaturama stoji DS i „laži Milivoja Vrebalova“, koji je funkcioner te stranke, potpredsednik Skupštine Vojvodine i u tri mandata gradonacelnik Novog Bečeja, u vreme dok je bio u LDP-u.

Iz Šućurovićevog kabineta saopšteno je da će predsednik opštine „ostati dosledan svojoj odluci da podnese krivične prijave i obelodani vinovnike finansijskih malverzacija u opštini“.

Oni su Vrebalova optužili da je „mikrofon“ predsednika DS Dragana Đilasa i da pokušava da „dokaže venost“ lideru svoje stranke.

Milivoj Vrebalov rekao je agenciji Beta da ne zna ko stoji iza letaka i dodao da su to verovatno „nezadovoljni građani“, kojima nije jasno kako osoba koja ima osam meseci radnog staža, poput zamenika predsednika opštine Miljana Isakova, ima novca da kupi Šlezingerovu palatu u Novom Bečeju za četiri miliona dinara.

On je izrazio čuđenje zbog koalicije između LDP-a i SNS-a i podsetio da su te dve stranke bile najveći protivnici na lokalnim izborima u maju prošle godine u Novom Bečeju, kada je Vrebalov predvodio listu LDP-a.

„Politika LDP-a i SNS-a su potpuno nekompatibilne a ipak su u koaliciji. To znači da to nema veze sa politikom i sa interesima građana, već isključivo sa ličnim interesima. Da li to znači da nam izbori više ne trebaju i da ne postoji više politika, već samo lični interesi“, kazao je Vrebalov.

On je upitao kako je moguće da Šućurović, nakon što je stupio u koalicju sa SNS-om, posmenjuje sve ljude sa kojima je sarađivao prethodnih sedam godina.

Na karikaturama je prikazano i kako Šućurović radi iza leđa Tomislavu Ratkoviću iz DS-a, s kojim je dugo godina bio u koaliciji, kao i iza leđa Milivoja Vrebalova.

Vrebalov je ove godine je prešao u DS. Na lokalnim izborima je bio nosilac liste koja je nosila njegovo a ne stranačko ime, a lista istog naziva nastupala je i na lokalnim izborima u susednom Bečeju. Nakon izbora LDP je i u Bečeju napravio koaliciju sa SNS-om.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga