Međunarodna letnja škola novinarstva u Novom Sadu

Školu će pohađati 32 studenta medijskih studija iz Segedina, Temišvara, Ljubljane, Podgorice, Sarajeva, Zagreba, Skoplja i Novog Sada.

12. sep 2010

Međunarodna letnja škola za studente novinarstva “Mostovi medijskog obrazovanja” biće svečano otvorena sutra na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, u organizaciji Odseka za medijske studije.
 
Školu će pohađati 32 studenta medijskih studija iz Segedina, Temišvara, Ljubljane, Podgorice, Sarajeva, Zagreba, Skoplja i Novog Sada, navodi se u saopštenju organizatora.
 
Dodaje se da je tema ovogodišnje škole “Mediji i krizne situacije”, a predavanja će biti usmerena na dve teme: mediji i ekološke katastrofe i mediji i društvene krizne situacije.

Predavači će biti sa univerziteta u Zagrebu i u Novom Sadu, kao i gostujući predavači, između ostalog i zamenik republičkog ministra policije Predrag Marić, Dušan Sakulski sa Univerziteta Ujedinjenih Nacija u Bonu u Nemačkoj, Jadran Perinić sa Univerziteta u Dubrovniku.
 
Pretposlednjeg radnog dana škole, u subotu 19. septembra, biće održana i naučna konferencija na kojoj će svoje istraživačke radove prezentovati polaznici letnje škole, kao i studenti magistarskih, master i doktorskih studija u svim partnerskim institucijama.
 
Svečano otvaranje škole je sutra u 12 sati, u kino-Sali Filozofskog fakulteta.

Organizaciju škole ove godine su podržali Centralnoevropska inicijativa, Pokrajinski sekretarijat za nauku i tehnološki razvoj Vojvodine i Pokrajinski sekretarijat za omladinu i sport.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: 2021
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga