Međunarodna škola i festival studenata novinarstva od ponedeljka u Novom Sadu

“Cilj škole je da se kroz brojna predavanja, radionice, panele, tribine, video i audio projekcije budući medijski profesionalci pripreme za rad u novom digitalnom okruženju"

08. sep 2019

Međunarodna škola i festival studenata novinarstva “On the Record” održaće se od 9. do 15. septembra na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu u organizaciji Odseka za medijske studije, saopštili su organizatori.

Pod tematskim sloganom “Nove tehnologije i nove odgovornosti”, letnja škola okupiće predavače i medijske profesionalce iz Srbije i Evrope, kao i 30 studenata iz deset zemalja, sa 13 univerziteta – Novi Sad, Niš, Beograd, Zagreb, Sarajevo, Tuzla, Ljubljana, Solun, Segedin, Temišvar, Tirana, Podgorica, Skoplje.

Otvaranje škole zakazano je za ponedeljak, 9. septembar, u 9. 30 sati, a obratiće se dekanica Filozofskog fakulteta Ivana Živančević Sekeruš, šef Odseka za medijske studije Dejan Pralica, šefica Odeljenja za medije Misija OEBS-a u Srbiji Gordana Janković, pres ataše Ambasade SAD u Srbiji Džim Hagengruber.

“Cilj škole je da se kroz brojna predavanja, radionice, panele, tribine, video i audio projekcije budući medijski profesionalci pripreme za rad u novom digitalnom okruženju, ali i da kroz razmenu iskustava podstakne umrežavanje studentskih medija i stvaranje platforme za razmenu multimedijalnih sadržaja kroz aktivistički pristup prema novim medijskim tehnologijama”, navodi se u saopštenju za javnost.

Precizira se da će studenti pohađati radionice iz mobilnog novinarstva koju će voditi Karol Cioma, dugogodišnji kamerman i producent na BBC-u, danas medijski trener OEBS-a, zatim radionicu iz data novinarstva koju će voditi Anđela Milivojević, novinarka Centra za istraživačko novinarstvo, dok će treću radionicu o fekt-čekingu držati Stefan Janjić, asistent na Filozofskom fakultetu i urednik Fake News tragača.

Škola će se završiti održavanjem 6. Međunarodnog festivala studenata novinarstva „On the record“, u subotu 14. septembra.

Održavanje letnje škole i festivala pomogli su Ambasada SAD, Misija OEBS-a u Srbiji, Fondacija Hajns Zajdel, Fondacija dr Zoran Đinđić, Omladinska prestonica Evrope Novi Sad (OPENS) i pivnica Gusan.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga