Medijska koalicija: Nadležni organi moraju otkriti ko je zapalio kuću novinara Milana Jovanovića

"Jovanović je imao saznanja da se sprema njegova likvidacija i o tome obavestio policiju, ali se teroristički napad svejedno dogodio”

12. dec 2018

Medijska koalicija najoštrije je danas osudila teroristički napad na kuću Milana Jovanovića, saradnika informativnog portala Žiginfo.rs i zahtevala od policije i tužilaštva da najhitnije istraže taj monstruozni zločin koji je srećom završio bez ljudskih žrtava.

Medijska koalicija je u saopštenju za javnost od policije i od tužilaštva zahtevala da istraga podmetanja požara u kojem je kasno sinoć u Vrčinu, nadomak Beograda, izgorela porodična kuća Milana Jovanovića dobije apsolutni prioritet, kako bi se vinovnici teškog zločina priveli pravdi.

“Slučaj mora biti istražen do kraja ne samo zbog teških posledica i ozbiljnih pretnji po život Milan Jovanovića i njegove supruge već i zbog njegovih sumnji da su nalogodavci napada moćni pojedinci iz rukovodstva opštine Grocke. Jovanović je imao saznanja da se sprema njegova likvidacija i o tome obavestio policiju, ali se teroristički napad svejedno dogodio”, navela je Medijska koalicija.

Dodali su da je, prema prvim saznanjima porodice Jovanović, video kamera iz njihovog neposrednog komšiluka snimila oko tri sata posle ponoći dvojicu maskiranih napadača koji su u njihovu garažu ubacili zapaljive naprave, a požar je ubrzo potpuno zahvatio njihovu kuću koja je izgorela do temelja, ali je supruga Milana Jovanovića srećom bila budna i prisebna da spasi njihove živote.

“U razgovoru sa predstavnikom NUNS-a, Milan Jovanović je rekao da se dugo bavi istraživanjem zloupotreba i finansijskih pronevera predsednika opštine Grocka Dragoljuba Simonovića i da je tome objavljivao tekstove za Žiginfo.rs. Protiv Simonovića je podnosio i krivične prijave a istim povodima obraćao se najvišim državnim organima – od pravobranilaštva, preko pojedinih ministarstava i premijera do predsednika Republike. Dobijao je retke povratne informacije da su prijave prosleđene na postupanje tužilaštvu”, navela je Medijska koalicija.

Dodali su da je pre požara Milan Jovanović trpeo raznovrsne anonimne pretnje, ali i pritiske od lokalne vlasti.

Medijsku koaliciju čine Nezavisno udruženje novinara Srbije, Nezavisno društvo novinara Vojvodine, Asocijacija nezavisnih elktronskih medija, Poslovno udruženje Lokal preš, Asocijacija onlajn medija.

(Autonomija, foto: Žiginfo) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga